Muzułmanie na socjalnym szwedzkim zasiłku zasilają terrorystów w Syrii

Muzułmanie na socjalnym szwedzkim zasiłku zasilają terrorystów  w Syrii.

 

Szwecja obecnie całkowicie rozbrojona militarnie, a socjalnie rozbita dewastacją moralną rodzin staje w obliczu zwartego i zdyscyplinowanego zaplecza muzułmańskiego w Szwecji, które staje się coraz bardziej bezczelne i brutalne.

(-) Red.

Szwedzka służba bezpieczeństwa jest zaniepokojona, tym , że po powrocie do Szwecji

muzułmanie ci będą chcieli walczyć o szwedzką republikę muzułmańską w Szwecji.

Statystyka:

Zgodnie z SAPO jest około 200 brutalnych ekstremistów  Islamskich w Szwecji.

* Niektórzy 30 osób odwiedziło Somalii do walki lub szkolenia, a dziesiątki zostały w przygranicznych regionach Pakistanu i Afganistanu czy Iraku. Jeden z nich uważa się, że był w Iraku, który Taimour Abdulwahaba wysadził się w Sztokholmie w 2010 roku.

* Teraz jak kalkuluje Sapo, 30 islamistów którzy udało się do Syrii .

* Zwiększone zagrożenie przeciwko Szwecji uzasadnione zgodnie ze szwedzkim Sapo z udziałem wojska w NATO ISAF życie w Afganistanie, wraz z publikacją w szwedzkich gazetach duńskich karykatur proroka Mahometa i artysta Lars Vilks obrazy proroka jako psa.

 http://www.svt.se/nyheter/sverige/syrien-stridande-fran-sverige-oroar-sverige

 

 

 

 

 

Syrien-stridande från Sverige oroar Säpo

Kan bli inspirationslkällor Säpo är bekymrat över att ett 30-tal islamistiskt inspirerade personer rest från Sverige för att strida eller utbildas för strid i Syrien.

Publicerad 15 april 2013 – 06:48 – Uppdaterad 15 april 2013 – 10:50

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

–Ett 30-tal på kort tid, och i global al-Qaida-inspirerad ideologi har mål i Sverige pekats ut som legitima de senaste åren: Vi är oroade, säger Jonathan Peste, chefsanalytiker i frågor om kontraterrorism, till TT.

Oron är bland annat att resenärerna, när de återkommer till Sverige, blir inspirationskällor.

Tidigare har Säpo inte velat nämna något antal. Men i årsrapporten som släpps på måndagen sägs att ett 30-tal personer rest till Syrien för att utbilda sig eller strida i samverkan med al-Qaida-inspirerade grupper.

Har information om fler

Peste säger att det skett ungefär de senaste 18 månaderna, och att de resande kan vara fler.

–Det är låga siffror som vi ger, de vi är helt säkra på. Vi har information om fler men där jobbar vi med det.

Enligt Peste är den absoluta majoriteten ännu kvar i Syrien. Säpo oroas för deras återkomst. Orsaken är att mål i Sverige anses mer legitima, att tidigare attentatsmän ibland gjort liknande resor, samt att resenärerna skaffar sig en förmåga och även kan bli inspirationskällor.

Ideologiska syften

Han uppger att de som rest till Syrien har bakgrund i flera olika länder, men mycket få i Syrien.

–Det är bara en liten, liten minoritet som har familjebakgrund i Syrien, vilket är ytterligare en indikator på att det handlar om övertygelse och ideologi.

Enligt Säpo finns cirka 200 våldsbejakande extrema islamister i Sverige. Med tiden faller vissa från medan nya tillkommer. I stort har dock inte de som rest till Syrien ökat på antalet, enligt Peste.

Attentat avvärjda

I oktober 2010 höjdes terrorberedskapen i Sverige på den femgradiga skalan. Den gick från två – lågt hot – till tre, förhöjt hot. I december samma år dog självmordsbombaren Taimour Abdulwahab i Stockholm och fyra män reste från Sverige till Köpenhamn där de nu dömts för planer på ett terrorattentat.

Säpos bedömning är också att islamistiskt inspirerade attentat, som allmänheten inte vet om, har avvärjts i Sverige sedan hösten 2010.

TT: Hur många?

–Enstaka, svarar Peste.

Samtidigt betonar Peste att Säpo inte tappar fokus på möjlig terrorism driven av andra ideologier. Inte minst den högerextreme massmördaren Anders Behring Breivik i Norge är exempel på faran.

–Vi måste hela tiden vara medvetna om att det finns andra grupper där det kan vara ideologiskt legitimt att utföra attentat. Det viktiga är att vi inte låser oss, och det gör vi inte heller.

No comments yet.

Leave a Reply

Intronizacja
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE